Alkmaar
De Onafhankelijke Partij Alkmaar wordt er een beetje moe van het gedoe rond De Vleugels in De Hoef. OPA heeft zich verzet tegen de hoogbouw en massaliteit in De Hoef op deze plek en het verdwijnen van veel groen. Ook had OPA, net als Leefbaar Alkmaar, grote twijfels over de vestiging van het wijkknooppunt in De Vleugels; een plaats in het winkelcentrum De Hoef was beter geweest.

De stadsregering wees alle suggesties van de hand. Volgens wethouder Van Veen zou het een mooie ontmoetingsplek worden voor de gehele wijk. Anjo van de Ven: “Wij moeten nu uit de krant vernemen dat dit helemaal niet het geval is en dat er alleen zorgvoorzieningen voor ouderen komen. Maar een wijkknooppunt is bedoeld voor ALLE bewoners: jong, oud, rijk, arm, ziek of gezond. Wij hebben niks tegen een zorgknooppunt voor ouderen, maar de andere bewoners van de Hoef moeten niet vergeten worden”.

De Onafhankelijke Partij Alkmaar noemt deze gemiste kans bestuurlijk gestuntel van de wethouder en vindt ook dat de wethouder de raadscommissie en Hoefbewoners op het verkeerde been heeft gezet. Van de Ven: “De stadsregering heeft zich rijk gerekend omdat ze zelf niets hoefde te betalen aan het beloofde wijkknooppunt. Daarom moest en zou bij de Vleugels komen. Uiteindelijk betalen de Hoefbewoners nu de prijs”.

OPA zal het college hierover tijdens de commissievergadering op 1 september kritisch aan de tand voelen.

Bron: OPA Alkmaar