Na enkele maanden leeg gestaan te hebben is de voormalige dependance van het Horizoncollege aan de Jan de Heemstraat 5 gesloopt om plaats te maken voor nieuwbouw.

nieuwbouw J de Heemstraat 

De dependance werd al enige tijd niet meer gebruikt, dat wil zeggen niet meer door het Horizoncollege. In de maande dat het leeg stond werd het wel gebruikt als onderdak voor zwervers. Vandalen hadden het al snel gemikt op de ramen waardoor het aanzien snel achteruit ging. Aan de \gemeente is gevraagd de eigenaren aan te spreken om iets te doen aan de ramen. In plaats van het plaatsen van houten schotten is het pand nu toch nog vrij plotseling tegen de vlakte gegaan

.

In het bouwplan ‘Geestmolen’ was sprake dat er op termijn gebouwd zou worden op deze locatie, net zoals het Horizon College over enkele jaren plaatst zal moeten maken voor nieuwbouw. Een en ander is sneller gegaan dan verwacht.

De grond van de dependance, voormalig eigendom van de stichting Laureatus, is verkocht aan ‘Schipper Bosch Projectontwikkeling’ die er 19 kleine appartementen wil gaan bouwen in vier woonlagen. Dit is conform de uitgangspunten in ‘Plan Geestmolen’.

 

In het conceptplan is er sprake kleine woningen met twee slaapkamers (4 woningen met 1 slaapkamer) geschikt voor alleenstaanden of senioren. Er is behalve een trappenhuis ook een lift aanwezig met aan de voorkant een galerij. Achter zijn zogeheten ‘loggia’s’ gepland, dit zijn een soort ‘inpandige’ balkons. Ook aan de achterzijde komt er parkeerruimte voor de bewoners. Om het beeld te breken zal er waarschijnlijk gebruik gemaakt gaan worden van verschillende kleuren steen. Medio september/oktober zal er een inloopavond georganiseerd worden om de buurt verder in te lichten over deze bouwplannen.

Rens Kleverlaan.


ReK