[Alkmaar op Zondag, 18 december 2005]

Champagne voor alle aanwezigen

Champagne 
ALKMAAR - Het was afgelopen dinsdagmiddag een drukte van belang in de Jan de Heemstraat te Alkmaar (De Hoef). Naast het verkoopteam van Broekman Makelaars; een medewerker van Blue Architects en Marloes van Drie van Schipper Bosch Projectontwikkeling waren een groot aantal toekomstige bewoners bijeengekomen voor een zeer officieel moment. De bewoners waren uitgenodigd om zelf de 'eerste paal' te slaan van het nieuwe wooncomplex " Jan de Heem". Een prachtig gezicht, toekomstige bewoners die gezamenlijk de eerste paal sloegen, waarna dit heugelijke moment met alle aanwezigen gevierd werd met een heerlijk glas champagne.

 

Eerste paal

 De toekomstige bewoners reageerden zeer enthousiast over hun nieuwe onderkomen. "Heerlijk wonen in een van oudste wijken van Alkmaar. Dit appartement is echt wat we zoeken, alle luxe en comfort zijn vertegenwoordigd. Nu alleen nog wachten tot de oplevering", aldus een van de gelukkige toekomstige bewoners. Jan de Heemstraat is een project waar wij zeer trots op zijn, erg leuk om te zien dat de toekomstige bewoners ook zo enthousiast zijn" aldus Marloes van Drie van Schipper Bosch Projectontwikkeling.

Project Jan de Heemstraat is echt iets "anders dan anders"; Het ontwerpen de functionaliteit van de appartementen komen we helaas veel te weinig tegen. Wat ons opvalt is de brede doelgroep die we ermee bereiken. Zowel "jong" als "oud" zullen zich hier vanaf het begin gaan thuisvoelen. Ook de locatie is volop in ontwikkeling en zal de komende tijd een volledig nieuw karakter krijgen, aldus Edwin Balvers van Broekman Makelaars. Na het slaan van de eerste paal kan nu officieel begonnen worden met de bouw van het in het oog springende appartementencomplex Jan de Heem, ontworpen door Blue Architects uit Amsterdam. Een markant wooncomplex ineen groene buurt.

Het complex bestaat uit 19 moderne appartementen waarvan er inmiddels al 13 verkocht zijn. In de Alkmaarse wijk De Hoef wordt momenteel het voormalig Geestmolenterrein gerevitaliseerd, Waar tot voor kort kleinere bedrijven waren gevestigd. worden nu diverse kleinschalige woningbouwprojecten gerea1iseerd. Enkele rijen geschakelde eengezinswoningen zijn inmiddels gereed. Elk appartement beschikt naast een ruime woonkamer, over één of twee slaapkamers, een toilet, badkamer en een berging en/of cv-kast. Op de begane grond bevinden zich de bergingen, terwijl zich op het gemeenschappelijke buitenterrein parkeerplaatsen bevinden. Koopsom van de appartementen is vanaf  169.000,-- (v.o.n.). Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Broekman Makelaars, telefoon (072)- 5156951 of (072)-5625544.


--------------------------------------------------------------------------------

Buurtoverleg

Ook voorzitter Rens Kleverlaan van het Buurtoverleg was uitgenodigd voor dit evenement (zie foto).
Mede vanwege de constructieve rol die hij namens de Werkgroep Bedrijven en Wonen van het Buurtoverleg gespeeld heeft binnen het overleg met alle betrokken partijen wat geleid heeft tot een plan dat gedragen wordt door alle betrokken partijen: projectontwikkelaar en architect, omwonenden, gemeente en het buurtoverleg.

De voorzitter mocht samen met de projectontwikkelaar en verschillende toekomstige bewoners symbolisch 'de eerste paal slaan'. Symbolisch omdat de fundering niet op houten geheide palen komt te staan maar op geboorde betonnen palen.


--------------------------------------------------------------------------------

ReK