Alkmaarsche Courant, 19 juli 2006
DOOR WillEMIEN SCHENKEVELD

ALKMAAR ~ Wethouder Binnendijk houdt zich niet aan de opdracht van de gemeenteraad om het woningbouwplan aan de De Vliegerstraat zoveel mogelijk aan te passen. Dat vindt het buurtoverleg De Hoef. De gemeente benadrukt 'dat de knoop een keer moet worden doorgehakt'.


De gemeente heeft het omstreden bouwplan maandag in ongewijzigde vorm aan de buurt gepresenteerd. Tot verbazing van het buurtoverleg, dat wacht op overleg over aanpassing van het plan. De gemeenteraad heeft immers opdracht gegeven te onderzoeken of dat mogelijk is. Weliswaar staat projectontwikkelaar Segesta in z'n recht, maar de gemeente heeft steken laten vallen in het overleg met de buurt.
John Does van het buurtoverleg noemt de informatieavond 'een herhaling van zetten'. Het verbaast hem bovendien dat de direct omwonenden geen uitnodiging kregen en wel allerlei bewoners van verderop. Volgens Does werd het plan maandagavond overigens nog steeds slecht ontvangen.
De gemeente stelt de avond te hebben belegd, omdat de indruk bestond dat de buurt slecht geïnformeerd is. "We hadden de indruk dat het informatieniveau over het bouwplan zeer wisselend is. We hebben daarom dit initiatief genomen."
Volgens de gemeente was er maandagavond kritiek, maar waren er ook enthousiaste reacties. "Wij hebben tegenover de aanwezigen benadrukt dat wij graag willen bouwen voor de mensen die in Alkmaar willen wonen. Een man zei ook: schiet alsjeblieft op, ik wil er graag heen." Met de uitnodigingen is blijkbaar iets mis gegaan, zegt de woordvoerder. "Heel vervelend maar er zit echt geen geheime agenda achter."
Overleg met projectontwikkelaar Segesta heeft volgens de gemeente al plaatsgevonden maar niets opgeleverd. "Hij bouwt conform de door de gemeente gestelde eisen en het heeft enorme consequenties voor hem als er bijvoorbeeld een bouwlaag afgaat."
Een gesprek met het buurtoverleg zal nog volgen. Direct na het zomerreces hakt het college de knoop door.

{linkr:related;keywords:vliegerstraat;limit:10;title:gerelateerde artikelen}