Get Adobe Flash player

Waterontkoppeling

Feestelijke opening waterplan De Hoef Alkmaar overstemd door klachten omwonenden

ALKMAAR - Groot feest in de Weissenbruchstraat op woensdagmiddag 5 september. Het is de eerste straat in De Hoef waar het regenwater voortaan via het zogeheten Granudrain Rain System wordt afgevoerd. Sterker, het is de eerste straat in Nederland.

Deze waterscheiding heeft eerder tot tweespalt geleid in de buurt. En daarom tot uitstel. Maar nu de eerste straat klaar is zijn er andere klachten.
,,De buurt baalt als een stekker’’, meldt buurtbewoner Arjan Gelder, die zegt namens meerdere bewoners te spreken. ,,Het werk aan onze straat zou twee maanden duren. Maar dat zijn er vier geworden. Net als je dacht dat alles klaar was, dan ging de straat weer open. Bovendien is de straat een stuk smaller geworden en zijn er minder parkeerplaatsen teruggekomen. En er is totaal niet over gecommuniceerd.’’

Lees meer: Feestelijke opening waterplan De Hoef Alkmaar overstemd door klachten omwonenden

Reactie (0) Hits: 1203

Buurtoverleg De Hoef-Geestmolen eist inzage in enquête gemeente

DOOR ROB BAKKER
ALKMAAR - Buurtoverleg De Hoef-Geestmolen vermoedt dat de gemeente Alkmaar heeft zitten rommelen met een in juli uitgevoerde bewonersenquête in de wijk. Met de Wet Openbaarheid van Bestuur in de hand eist het Buurtoverleg inzage in de enquête.
In de gemeente-enquête werd gevraagd hoe er werd gedacht over de door de gemeente voorgestelde plannen voor het ontkoppelen van het regenwater op het riool. Dat plan heeft ook vele 'extra's'. Zoals verhogingen in het wegdek, de zogeheten 'punaises', grindstroken om het water op te vangen en de aanleg van wadi's, greppels om het overtollige water op te vangen.

Lees meer: Buurtoverleg De Hoef-Geestmolen eist inzage in enquête gemeente

Reactie (0) Hits: 1446

Groen licht voor gemeentelijke aanpak groen en afwatering


ALKMAAR - Een grote meerderheid van de ondervraagde inwoners in De Hoef heeft positief gereageerd op de gemeentelijke aanpak van het groen en de alternatieve manier van afwatering. Dat blijkt uit een bewonersenquête die de gemeente heeft laten uitvoeren in de buurt. De onderzoeksresultaten en conclusies zijn nu te vinden op de website www.waterindewijk.nl. Aangezien project Hoefplan op steun van een ruime meerderheid van de buurtbewoners kan rekenen, is besloten om de plannen onveranderd uit te voeren.

Lees meer: Groen licht voor gemeentelijke aanpak groen en afwatering

Reactie (0) Hits: 1542

De Stelling:

Op het Rooker terrein heeft men een aangepast bouwplan voor 15 grondgebonden woningen en 6 appartementen in de bouwlagen. Het Buurtoverleg is benieuw naar uw mening naar het nieuwe conceptbouwplan
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

POL_BCoppens Na een poging inbraak een nabezoek gebracht. Middels hun Whatsapp groep meerdere filmpjes ontvangen van personen di… twitter.com/i/web/status/1…

maandag 13 augustus 2018

POL_BCoppens Vacature voor surveillant van politie. Wie herkent zich zelf aan het profiel? kombijdepolitie.nl/vacatures/pagi…

maandag 13 augustus 2018

POL_BCoppens Oplettende burger heeft foto van man gemaakt die zich 's morgens vroeg verdacht ophield rondom dure auto's. Man is door collega's herkend.

donderdag 09 augustus 2018

POL_BCoppens In korte tijd meerdere meldingen van overlast door zwervers. Hierover in contact met gemeente en de opvang gegaan!

woensdag 08 augustus 2018


Molen 2

 Welkom op de site van Buurtoverleg De Hoef Geestmolen.
De buurtvereniging is actief sinds 1995 en online sinds 2001.

Heeft u een nieuwsartikel of aankondiging voor de wijk ?
mail de Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of gebruik het Contactformulier.

©Buurtoverleg de Hoef "Geestmolen" 2001-2018
Privacystatement