Get Adobe Flash player

Waterontkoppeling

Feestelijke opening waterplan De Hoef Alkmaar overstemd door klachten omwonenden

ALKMAAR - Groot feest in de Weissenbruchstraat op woensdagmiddag 5 september. Het is de eerste straat in De Hoef waar het regenwater voortaan via het zogeheten Granudrain Rain System wordt afgevoerd. Sterker, het is de eerste straat in Nederland.

Deze waterscheiding heeft eerder tot tweespalt geleid in de buurt. En daarom tot uitstel. Maar nu de eerste straat klaar is zijn er andere klachten.
,,De buurt baalt als een stekker’’, meldt buurtbewoner Arjan Gelder, die zegt namens meerdere bewoners te spreken. ,,Het werk aan onze straat zou twee maanden duren. Maar dat zijn er vier geworden. Net als je dacht dat alles klaar was, dan ging de straat weer open. Bovendien is de straat een stuk smaller geworden en zijn er minder parkeerplaatsen teruggekomen. En er is totaal niet over gecommuniceerd.’’

Lees meer: Feestelijke opening waterplan De Hoef Alkmaar overstemd door klachten omwonenden

Reactie (0) Hits: 1157

Buurtoverleg De Hoef-Geestmolen eist inzage in enquête gemeente

DOOR ROB BAKKER
ALKMAAR - Buurtoverleg De Hoef-Geestmolen vermoedt dat de gemeente Alkmaar heeft zitten rommelen met een in juli uitgevoerde bewonersenquête in de wijk. Met de Wet Openbaarheid van Bestuur in de hand eist het Buurtoverleg inzage in de enquête.
In de gemeente-enquête werd gevraagd hoe er werd gedacht over de door de gemeente voorgestelde plannen voor het ontkoppelen van het regenwater op het riool. Dat plan heeft ook vele 'extra's'. Zoals verhogingen in het wegdek, de zogeheten 'punaises', grindstroken om het water op te vangen en de aanleg van wadi's, greppels om het overtollige water op te vangen.

Lees meer: Buurtoverleg De Hoef-Geestmolen eist inzage in enquête gemeente

Reactie (0) Hits: 1396

Groen licht voor gemeentelijke aanpak groen en afwatering


ALKMAAR - Een grote meerderheid van de ondervraagde inwoners in De Hoef heeft positief gereageerd op de gemeentelijke aanpak van het groen en de alternatieve manier van afwatering. Dat blijkt uit een bewonersenquête die de gemeente heeft laten uitvoeren in de buurt. De onderzoeksresultaten en conclusies zijn nu te vinden op de website www.waterindewijk.nl. Aangezien project Hoefplan op steun van een ruime meerderheid van de buurtbewoners kan rekenen, is besloten om de plannen onveranderd uit te voeren.

Lees meer: Groen licht voor gemeentelijke aanpak groen en afwatering

Reactie (0) Hits: 1494
@POL_Beuling
Castricum, Nederland

POL_NHN 13.10 uur melding schietincident El Grecohof in #Alkmaar. 1 persoon gewond naar het ziekenhuis. Politie zoekt dader… twitter.com/i/web/status/9…

Retweeted 14 uur geleden

POL_BWijnen 14:00 uur; aanvang dienst; schietpartij geweest op El Grecohof #alkmaar .Was u getuige en bent u nog niet gehoord?… twitter.com/i/web/status/9…

Retweeted 14 uur geleden

alkmaarcentraal Persoon neergeschoten op El Grecohof, politie zoekt getuigen bit.ly/2vseYrD pic.twitter.com/vVaIn16m4F

Retweeted 15 uur geleden

Castricum_NL 'Weesfietsen' verwijderd: Heeft u uw fiets langer dan 28 dagen op één plek laten staan zonder dat de fiets... bit.ly/2JSISrZ

Retweeted 19 uur geleden


Molen  3

 Welkom op de site van Buurtoverleg De Hoef Geestmolen.
De buurtvereniging is actief sinds 1995 en online sinds 2001.

Heeft u een nieuwsartikel of aankondiging voor de wijk ?
mail de Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of gebruik het Contactformulier.

©Buurtoverleg de Hoef "Geestmolen" 2001-2017