ALKMAAR - Een grote meerderheid van de ondervraagde inwoners in De Hoef heeft positief gereageerd op de gemeentelijke aanpak van het groen en de alternatieve manier van afwatering. Dat blijkt uit een bewonersenquête die de gemeente heeft laten uitvoeren in de buurt. De onderzoeksresultaten en conclusies zijn nu te vinden op de website www.waterindewijk.nl. Aangezien project Hoefplan op steun van een ruime meerderheid van de buurtbewoners kan rekenen, is besloten om de plannen onveranderd uit te voeren.

Een ruime meerderheid van de bewoners in De Hoef wijk heeft meegedaan aan de bewonersenquête over project Hoefplan. Dit zijn bewoners van de Schelfhoutlaan, Weissenbruchstraat, Tethart Haagstraat, Terborchlaan, Cornelis Begastraat, Moreelsestraat, Leonard Bramerstraat, Bloemaertlaan, Honthorstlaan, Lievenshof, Porcellishof en Weenixhof.

Uit het onderzoek blijkt dat de buurtbewoners het eens zijn met de voorgenomen plannen; 70% is positief en 23% is neutraal. Slechts een kleine minderheid (7%) is het oneens met de plannen. Het onderzoek werd uitgevoerd door een onafhankelijk bureau, IOResearch.
 
Bij bewoners blijken er nog misvattingen of vragen te bestaan. Deze hebben veelal te maken met veiligheid, ongedierte of gladheid. Om deze misvattingen zoveel mogelijk weg te nemen en antwoord te geven op de vragen, geeft de gemeente op de website www.waterindewijk.nl helder uitleg. Vragen kunnen ook gesteld worden via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
 
In project 'Hoefplan' wordt het rioolsysteem aangepakt. Het schone regenwater dat nu in het vuilwaterriool terechtkomt, wordt voortaan gescheiden van het afvalwater. Om het overtollige regenwater af te voeren komen er onder andere zogenaamde wadi's in de wijk. Dit zijn met gras begroeide greppels. Ook wordt het regenwater geïnfiltreerd in de ondergrond. Tegelijkertijd wordt een kwaliteitsslag in de openbare ruimte gemaakt.

Bron: Alkmaars Weekblad

{linkr:related;keywords:waterontkoppeling, wadi;limit:5;title:Related Articles}