Wijknieuws

Stampvol auto’s staat het in De Hoef. Hier de kruising Jan de Heemstraat met de De Vliegerstraat.© jjfoto.nl / Jan JongDat viel even helemaal verkeerd, daar in De Hoef. Leuk voor die andere Alkmaarse wijken waar de bescherming tegen parkerend ziekenhuispersoneel recent met twee jaar werd verlengd. Maar in een deel van De Hoef houdt datzelfde personeel nog altijd de hele dag alle parkeerplaatsen bezet. ,,Wij zijn een vergeten wijk”, zeggen bewoners.

Bron: NHD (premium artikel)

 

Renske Leijten, prominent SP-Kamerlid bekend van de Toeslagenaffaire, is zaterdagmiddag 12 februari in Alkmaar.

Vanaf half drie gaat zij in De Hoef in gesprek met inwoners. Thema is daarbij de energie-armoede. Na een rondgang door de buurt geeft ze een lezing die alleen toegankelijk is voor genodigden.

Na vele jaren van afwezigheid doet de SP in maart in Alkmaar weer mee aan de gemeenteraadsverkiezingen.

 

Bron:NHD

Ook vanuit een hoogwerker wordt geblust.© Foto DNP.Nu

De brand in de Alkmaarse nachtopvang en 24-uursvoorziening voor dak- en thuislozen aan de Jan de Heemstraat is vermoedelijk aangestoken.
De politie heeft een tijdelijke bewoner, een 26-jarige man, aangehouden op verdenking van brandstichting.

Bron: NHD

© DNP.NU

Een fietser is bij een aanrijding met een auto donderdag in de namiddag ernstig gewond geraakt in Alkmaar. Het slachtoffer is opgenomen in het ziekenhuis.

De automobilist kwam vanaf de Blanckerhofweg aanrijden en wilde afslaan naar de Van Ostadelaan. De bestuurder zag daarbij de fietser over het hoofd. Na een harde klap kwam het slachtoffer op het asfalt terecht.

Voor de fietser werd ook een traumateam uit Amsterdam opgeroepen.

De Van Ostadelaan was door het ongeluk afgesloten.

Bron: NHD