Wijknieuws

 

Renske Leijten, prominent SP-Kamerlid bekend van de Toeslagenaffaire, is zaterdagmiddag 12 februari in Alkmaar.

Vanaf half drie gaat zij in De Hoef in gesprek met inwoners. Thema is daarbij de energie-armoede. Na een rondgang door de buurt geeft ze een lezing die alleen toegankelijk is voor genodigden.

Na vele jaren van afwezigheid doet de SP in maart in Alkmaar weer mee aan de gemeenteraadsverkiezingen.

 

Bron:NHD

Ook vanuit een hoogwerker wordt geblust.© Foto DNP.Nu

De brand in de Alkmaarse nachtopvang en 24-uursvoorziening voor dak- en thuislozen aan de Jan de Heemstraat is vermoedelijk aangestoken.
De politie heeft een tijdelijke bewoner, een 26-jarige man, aangehouden op verdenking van brandstichting.

Bron: NHD

© DNP.NU

Een fietser is bij een aanrijding met een auto donderdag in de namiddag ernstig gewond geraakt in Alkmaar. Het slachtoffer is opgenomen in het ziekenhuis.

De automobilist kwam vanaf de Blanckerhofweg aanrijden en wilde afslaan naar de Van Ostadelaan. De bestuurder zag daarbij de fietser over het hoofd. Na een harde klap kwam het slachtoffer op het asfalt terecht.

Voor de fietser werd ook een traumateam uit Amsterdam opgeroepen.

De Van Ostadelaan was door het ongeluk afgesloten.

Bron: NHD

auto in puiEen ramkraak op een camerawinkel bij het winkelcentrum aan de VanOstadelaan in Alkmaar heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag veel schade veroorzaakt.

De ramkraak werd even na drieën gemeld. De daders waren met een rode Volkswagen-bestelbus over de stoep langs de Albert Heijn gereden, om daarna de pui van de camerawinkel te rammen. Doordat de auto weinig vaart kon maken, kwam het voertuig niet door het zware valhek heen, maar vernielde wel de glazen voorpui van de zaak. Het voertuig kwam tot stilstand tegen een zware metalen poller voor de deur. Het busje bleek eerder elders te zijn gestolen.

De politie zette in de omgeving een zoektocht op poten om de daders te vinden, maar heeft ondanks de inzet van een politiehond helaas geen verdachten kunnen aanhouden. Volgens een buurtbewoner zouden de daders drie mannen zijn.

Derde keer
De camerawinkel is populair bij ramkrakers, blijkt. In januari 2018 pleegden drie mannen uit Amsterdam een ramkraak op de winkel, maar werden diezelfde nacht nog opgepakt. Ook in 2015 was de zaak doelwit van een ramkraak.

Een berger is gekomen om het bij de ramkraak gebruikte voertuig af te slepen. Een glaszetter plaatste diezelfde nacht nog een houten plaat voor de gevel om de winkel weer af te sluiten.

Bron: NHD