Afdrukken

ALKMAAR
DOOR MIRIAM BRAAKSMA -

Er zijn grote plannen voor vernieuwing van het Alkmaarse winkelcentrum De Hoef.
De plannen worden op zondag 9 september -als wordt gevierd dat het winkelcentrum 40 jaar bestaat - gepresenteerd.

Op die zondag is er een groot feest in winkelcentrum De Hoef. Het jubileum wordt gevierd met allerlei activiteiten voor jong en oud.
Op de feestdag presenteren winkeliersvereniging De Hoef en de Apotheek een nieuw masterplan voor het centrum. Wijkbewoners worden op de hoogte gesteld van de plannen en krijgen de gelegenheid om te reageren. De presentatie zal om 12 uur in de de grote tent plaatsvinden.

Feestdag
Op de feestdag zijn de winkels geopend en worden er allerlei activiteiten georganiseerd. Het programma begint om 13 uur met een optreden van de band Dorzt, die rauwe Hollandse liederen ten gehore zal brengen. Later op de middag is er een salsaworkshop, een darttoernooi en een optreden van powerrock-trio Sjako. De middag wordt afgesloten met een groots goochelspektakel, waarbij het publiek betrokken wordt.
De hele middag is er een ambachtelijke markt, waar door verschillende winkeliers oude ambachten getoond worden.
Voor de kinderen is er een speciale kinderhoek, met professionele begeleiding. Ze kunnen zich vermaken op een springkussen en in een draaimolen, zich laten schminken of eetn ritje maken op de rug van een pony.
Om 19 uur is er een optreden van de jonge zangeres Dennis, de artiestennaam van Denise van Donselaar. Zij schrijft haar eigen muziek en bracht in 2006 haar eerste single uit. Haar debuutalbum, dat dit jaar verscheen, is een mix van rock, pop, dance en soul.
In de aanloop naar het feest krijgen klanten van het winkelcentrum vanaf 13 augustus bij elke aankoop van € 5 een lot. De hoofdprijzen van de loterij worden op het feest uitgereikt door wethouder Sirnon Binnendijk.
Deelnemers kunnen onder meer een minuut winkelen bij Albert Heijn, een minuut winkelen bij de Vomar en een weekendje Parijs voor twee personen winnen.

Bron: NHD 10-08-07