[Alkmaarsche Courant, 24 februari 2006]

Van onze verslaggever
Alkmaar-
De videotheek aan de Terborchlaan in Alkmaar is donderdagavond overvallen. De politie heeft drie verdachten aangehouden.

De overval gebeurde vlak na sluitingstijd. De 16-jarige medewerker van de videotheek was juist bezig de kas op te maken toen er op de afgesloten deur werd gebonsd.
In de veronderstelling dat het om een late klant ging die nog een film terug kwam brengen, deed de medewerker de deur open. Daarop kwam er twee gemaskerde mannen binnen die de medewerker met een mes bedreigden. Zij namen onder meer krasloten en het geld uit de kassa weg. Zij verdwenen in de richting van de Aert de Gelderlaan.

De gewaarschuwde politie stelde een onderzoek in in de omgeving. Zij zagen twee personen lopen die aan het signalement voldeden en er vandoor gingen toen ze de politie zagen.

Een van hen, een 17-jarige Alkmaarder werd teruggevonden op de Kalkoversweg. De jongen kon worden aangehouden. Hij bleek een plastic tas bij zich te hebben waarin de gestolen buit zat.

De andere verdachte stapte als passagier in een personenauto. Deze auto wist aan de politie te ontsnappen. Na onderzoek kon de politieĀ in de loop van de nacht een 17-jarige Alkmaarder en zijn 20-jarige zuster in hun woning aanhouden. Beide jonge mannen worden verdacht van de overval. De vrouw wordt ervan verdacht in de vluchtauto te hebben gereden