[Noordhollands Dagblad; 13 januari 2006]
Nu nog boodschappen dien bij Super de Boer, maar dit filiaal in de Van Ostadelaan wordt medio februari omgebouwd toto de eerste Vomar supermarkt in Alkmaar.


Foto JJFoto/Dick Breddels

VAN ONZE VERSLAGGEVER
RICHARDZUT

ALKMAAR -Supermarktketen Vomar Voordeelmarkten begint medio februari met het ombouwen van de van Super de Boer overgenomen vestigingen aan de Van Ostadelaan in de wijk Hoefplan te Alkmaar en aan het Raadhuisplein in Heerhugowaard. De operaties zullen elk twee weken in beslag nemen. Vomar neemt alle personeelsleden van de betrokken Super de Boer-filialen in dienst.

Gisteravond werden de eerste E honderd -nu nog -Super de Boer-medewerkers met bussen naar het vorig jaar geopende Vomar Service Centrum in Alkmaar gebracht voor een introductiebijeenkomst. Daar stonden broodjes en dampende soep op ze te wachten. Directeur André Michel zegt verheugd te zijn met Vomar's allereerste vestiging in Alkmaar. "Een langgekoesterde wens gaat in vervulling inderdaad. Wij wilden wel eerder, maar tot nu toe deed de gelegenheid zich niet voor om een geschikte supermarkt over te nemen. Wij houden het vizier gericht op nog meer vestigingen in Alkmaar. De vestiging van Super de Boer op de Paardenmarkt? Ook daarvoor zijn wij in de markt, .ja. Maar je hebt wel twee partijen nodig die willen en zover is het op dit moment nog niet."

De nieuwe Vomar-supermarkt aan de Van Ostadelaan heeft een winkeloppervlak van slechts 1000 vierkante meter en wordt daarmee een kleinere vestiging met evengoed een fors assortiment, laat directeur Michel weten. "Een prima aanvulling Voor wat er tot nu toe op supermarktgebied is."

In Heerhugowaard komt het aantal Vomar's straks op twee, het bedrijf heeft daar sinds halverwege de jaren tachtig al een vestiging aan de Amstel.

Afgelopen week maakte Vomar bekend dat ze acht vestigingen van Super de Boer had overgenomen. Naast Alkmaar en Heerhugowaard worden vestigingen geopend in Schagen, Hoofddorp, Anna Paulowna, Venhuizen, Bussum en Almere. In totaal zijn er 300 personeelsleden bij betrokken, die allen naar Vomar zullen overstappen. Dat gebeurt in drie fasen. Het aantal medewerkers in Noord-Holland komt daarmee op 3800.

Daarnaast opent Vomar nieuwe filialen in Heemskerk, Amsterdam, Saendelft en Purmerend. Het aantal vestigingen binnen de driehoek Den Helder, de Bollenstreek en Almere komt daarmee op 49. Daarmee is de expansiedrift nog niet ten einde, aldus Michel. " Wij willen doorgroeien en vinden zestig wel een mooi getal."