Afdrukken

[Bergerhof / De Feestmolen]

Op 10 juli was wijkvereniging Bergerhof aanwezig op de door de jubilerende zustervereniging Buurtoverleg de Hoef “Geestmolen” georganiseerde tienkamp. Hoewel het team enigszins onderbezet was, was ik als captain van het team redelijk optimistisch gestemd over onze kansen. En met reden. De zes mensen die van ons team waren komen opdagen, waren allemaal redelijk gehard door het jarenlang deelnemen aan het jaarlijks in onze eigen wijk georganiseerde Stratenslag.

Bij aankomst op het Canadaplein bleek door omstandigheden dat het programma nogal was aangepast, maar na een korte bestudering van het nieuwe programma bleef het team uit de Bergerhof optimistisch. We zagen zeker mogelijkheden om de wisselbeker mee naar huis te kunnen nemen.

Bij de introductie, met koffie, bleek de organisatie op slinkse wijze een troef in te willen zetten teneinde de tienkamp direct in haar voordeel te beslechten. Een nogal grote punt appeltaart was een directe aanslag op onze conditie, maar kon onze wil om te winnen niet doen indutten. Wel namen we de gelegenheid te baat om onder het mom van het roken van een sigaretje, de concurrentie uit te horen over haar tactiek.

Zonder echt tijd te hebben gekregen om weer bij te komen van de calorie-aanval op ons gestel nodigde de organisatie ons vervolgens uit om onze plaatsen in te nemen bij het tweede onderdeel van de Spelen, een stadswandeling met enige quiz-elementen. Bij dit onderdeel bleek het concurrerende team een behoorlijke kennis van de geschiedenis van onze stad te hebben, en kwamen we op een kleine achterstand te staan. Beetje jammer natuurlijk, maar dat we gratis en voor niks die stadswandeling erbij kregen, vergoedde de bittere pil wel grotendeels.

Aangezien in het team een aantal mensen zaten die veel ervaring hebben op en aan het water, waren we het er gezamenlijk vrij snel over eens waar de Joker ingezet diende te worden. Bij het derde onderdeel, de boottocht. Omdat de tijdsaanduiding op de Waagtoren een minuut of tien achterliep leek dit onderdeel echter letterlijk in het water te vallen, we waren te laat bij de boot. Op uiterst snelle wijze wist de organisatie hier echter een fraaie draai aan te geven. Na een nogal ingekorte tweede wandeling rond de gracht werden alle deelnemers op een niet ingepland ijsje getrakteerd. Ons team koos daarbij voor een ijsje met fruit, teneinde met een behoorlijke vitamine-shot daarna dan toch met de boottocht mee te kunnen gaan. Waarbij de bruggen in Alkmaar toch wel erg laag bleken en zelfs de politiek op zeker moment geheel en al onder de banken bleek te kunnen verdwijnen.

Als laatste onderdeel had de organisatie een, zoals dat heet, eenvoudige doch voedzame maaltijd geregeld. Dat het hierbij zo gezellig bleek, dat we meer dan een uur uit het schema liepen, zegt verder genoeg, denk ik.

Voor alle deelnemers was er tenslotte nog een herinneringsvaantje, en voor het team uit de Bergerhof dus, vooral door de strategisch ideaal ingezette Joker, de fel begeerde trofee. Die we met plezier volgend jaar willen verdedigen.

Complimenten voor de organisatie, die in korte tijd een goed alternatief programma in elkaar wist te draaien.

Bram, Geert, Greetje, Japke, Mariëlle en Richard

Het team uit de Bergerhof