[Zondagskrant, 27 maart 2005]

Sambaband Bateria Unidos d'Alcmaria

ALKMAAR -Zondag 20 maart heeft Unidos 'D Alcrnaria zijn eerste optreden gegeven. Op uitnodiging van Het Buurtoverleg De Hoef "Geestmolen" in samenwerking met muziekcentrum aan de Vliegerstraat werd er onder de naam "A Way of Life" een multiculturele muziekavond gegeven waarin Unidos zijn Braziliaanse Samba heeft laten horen. 

Na 4 maanden van repetitie, en 3 Workshops van Alaor Soales, was het eindelijk zover, optreden voor publiek en kijken hoe deze try-out zou aanslaan. Het was een succes; onder de klanken van de Samba-battucada kon er nauwelijks iemand stil zitten. "Voor mijn Sambista's was het eerste moment van de inzet spannend, maar gaanderweg het spelen van de Batucada met zijn Intro, de Breaks en Endings raakte de groep meer ontspannen en werd de Samba in een Uptempo gespeeld, het publiek met zijn reactie speelde hierbij ook een duidelijke rol; aldus Hans Duinmayer, Bateria-leider Unidos 'D Alcmaria.

Nieuwsgierig? Kom dan eens langs bij onze volgende optredens namelijk op 30 april ‘s morgens in het centrum van Bergen, en ‘s middags in het centrum van Alkmaar ter hoogte ván de Koorstraat/Oudegracht. Op de donderdag avonden houden Wit onze repetities van 20.00 tot 22.00 aan de Olympiaweg 17 te Alkmaar (achter de Wielerbaan).

Voor info kunt u bellen naar Hans Duinmayer, telefoon 070-5646889 of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.