Afdrukken

[zondagskrant; 20 maart 2005]

ALKMAAR –
In het Hoefplan, in het zuidwesten van Alkmaar, wordt momenteel het voormalige Geestermolen gerevitaliseerd. Waar tot voor kort kleinere bedrijven waren gevestigd, ontstaat een plezierige woonwijk met veel volwassen groen. Op het terrein worden inmiddels diverse kleinschalige woningbouwprojecten gerealiseerd.

Een aantal geschakelde woning is inmiddels klaar. Binnenkort wordt begonnen met de bouw van zeer in het oog springende appartementencomplex Jan de Heem, dat is ontworpen door Blue Architects uit Amsterdam. Een modern gebouw, opgetrokken in contrasterend oranje en rode baksteen, in een rustige buurt, vlakbij de binnenstad en het centraal gelegen NSen busstation. De duinen en zee zijn gelegen op fietsafstand. Kortom een zeer interessante locatie, aldus Frank Bakker van Broekman Makelaars!

Oranje baksteen

De architectuur van het woongebouw is op zijn minst markant te noemen.Het toonaangevende bureau Blue Architects uit Amsterdam tekende voor het opvallende ontwerp. De oranje en rode baksteen geven appartementengebouw Jan de Heem samen met de terug liggende gladgestreken donkergrijze voeg een bijzohdere uitstraling.

Loggia's

Het gebouw bestaat uit 19 appartementen verspreid over vier woonlagen. De indelingen van de 2 en 3 kamer appartementen zijn min of meer gelijk. Het verschil is het dimensionale reliëf van de loggia's, met de grote raampartijen aan de zuidwest zijde, die afwisselend in of uitspringen. De vloeren en de plafonds van de loggia’s zijn met houten delen afgewerkt. De appartementen op de begane grond beschikken over een eigen tuin

Indeling

De indeling van de appartementen is als volgt: entree, éen of twee slaapkamers die in afmeting verschillen; toilet, badkamer, berging/cv-kast en een ruime woonkamer met open keuken. Elk appartement heeft daarnaast een grote berging op de begane grond.

Moderne voorzieningen

De appartementen worden zonder keuken opgeleverd. De koper kan zelf bepalen hoe hij de keukeninrichting wenst. Hij heeft de keuze om dit of tijdens de bouw, in overleg met de aannemer af te spreken, dan wel geheel zelfstandig uit te (laten) voeren. Het sanitair in toilet en badkamer is afkomstig van bekende merken als Sphinx,. Mosa en Grohe. Alle deuren en ramen in de appartementen, alsmede de centrale toegamg- en bergingsdeuren, zijn voorzien van hangen sluitwerk met Politiekeurmerk Veilig Wonen weerstandsklasse 2.

Parkeerplaatsen

De hoofdentree is voorzien van een intercominstallatie met een elektrische deuropener. Het gebouw beschikt over een liftinstallatie. De woningen op de etages zijn via een galerij te bereiken. Achter het complex ligt een buitenterrein. Hierop bevinden zich onder meer 17 parkeerplaatsen die los bij te kopen zijn.

Deze zijn via een neerklapbare parkeerpaal afsluitbaar. Op het buitenterrein bevinden zich ook de ondergrondse afvalcontainers.

Bruto vloeroppervlakte appartementen: variërend van 80 tot 96 m2, de verkoopprijzen variëren van € 167:500,- tot € 212.500,- V.O.N. De verkoopprijs voor een parkeerplaats bedraagt € 6.000,- V.O.N.

Inschrijving is mogelijk tot en met donderdag 24 maart 2005.

Daarna zal toewijzing plaatsvinden doormiddel van loting.
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Broekman Makelaars, tel.: 072 - 562 5544.