[Alkmaarsche Courant, 17 juli 2004]

VAN ONZE VERSLAGGEVER

ALKMAAR – “Sodemieter op. Je denkt toch niet dat ik daar in ga!” Tineke van der Gulik was net met Ben Kievits in het huwelijksbootje gestapt toen er voor haar neus een helikopter landde.Om het bruidspaar naar Heiloo te brengen. uiteindelijk stapte de buschauffeur toch in.

Ben zit veelvuldig in een helikopter. Hij werkt namelijk op zee, op een boortoren. Tineke had al wel eens gevraagd of ze mee mocht. Nee, dat mocht dus niet. Dus had Ben iets bijzonders voor de huwelijksdag bedacht. Helemaal in Emmer-Compascuum huurde hij een heli. Als landingsplaats werd een plek bij de Geestmolen in het Alkmaarse Hoefplan uitgekozen. Bij het paar om de hoek. Die plek had bij de gemeente nog al wat voeten in aarde voordat de vergunning verkregen werd.

Het bruidspaar stapt in de helikopter.
Het bruidspaar stapt in de helikopter.
foto JJ foto/Dick Breddels

Maar gisteren was het dan zo ver. Met een oldtimer ging het van het stadhuis naar de molen. Zogenaamd voor een mooie fotosessie. Toen met donderend lawaai de heli naar beneden kwam zag Tineke de bui al hangen. "Oh, wat erg. Hoe kom je daar nu weer aan!", beet ze haar kersverse eega toe.

Nadat ze van de eerste schrik, glunderde ze. “Dit is geweldig, maar ik durf niet. Ik heb hoogtevrees.” Nadat ze gerustgesteld was nam ze voor de zekerheid maar afscheid van de familie en nam plaats achter de piloot.
Waarna de helikopter over de Van Ostadelaan scheerde. Voor een rondje Alkmaar met als eindbestemming restaurant Klein Varnebroek in Heiloo.
De gasten bleven met beide benen op de grond. Zij werden vervoerd met een Engelse dubbeldekker.