Sneeuwstormen werden er verwacht op woensdag 28 januari, de dag dat wij het ‘nieuwe’ speeltuintje wilde openen. Gelukkig viel alles nog mee. De regen/sneeuw bleef weg, de wind viel ook mee en zo konden we toch nog van de opening genieten.

Om 3 uur ’s middags hadden zich toch nog zo’n 40 volwassene en 20 kinderen zich verzameld om de opening mee te maken. Wethouder Binnendijk hield een speech over hoe het speeltuintje tot stand was gekomen, wat was er allemaal ook alweer gebeurd en wat heeft de Gemeente bekostigd. Ook de heer Mink sprak namens de Rabobank Alkmaar e.o. de menigte toe. Wat doet de Rabobank allemaal in de Hoef en hij vertelde over de sponsoring van de 2-persoons schommel.

Ook de buurt heeft zich niet onbetuigd gelaten en namens Buurtoverleg de Hoef ‘Geestmolen’ kon, dankzij de giften van bewoners, opbrengst van de Molenmarkt en de gewonnen prijs voor beste initiatief tijdens de presentatie van het Wijkplan West, de wip worden geplaatst. De heer Spaan werd als afgevaardigde van de bewoners, in het zonnetje gezet.

Daarna werd mevrouw Riet van Veen naar voren geroepen. Zij heeft een prachtig beeld gemaakt van een moeder en kind. Dit beeld werd onthuld en gezien de reacties van de aanwezigen, is het beeld enthousiast bekeken en goedgekeurd. Het beeld wordt nog op een vaste sokkel gemonteerd, helaas was het tijdsbestek te kort om ook dit op tijd af te krijgen.

Mevrouw Bosma-Bakker van de Rabobank Alkmaar e.o. mocht daarna de daadwerkelijke opening verrichten en mochten de kinderen eerst de ballonnen oplaten.

De eerste ballonnen bleven meteen vastzitten in de bomen, maar daar had onze ceremoniemeester Renate Heijstra geen problemen mee. Er waren meer dan genoeg ballonnen, dus mochten alle kinderen nog een ballon oplaten. Daar gaven de kinderen natuurlijk meteen gehoor aan en nu is het afwachten. Welke ballon komt het verste en wie gaat er vandoor met 1 van de mooie prijzen!

Na de opening werd er door iedereen gezellig gepraat en gelachen, de bubbeltjeswijn werd genuttigd, de kinderen hadden limonade en snoepjes. Zo kwam het feest tot een einde. Het feest, werd op professionele wijze geleidt door Renate Heijstra, die daarvoor zeker een grote pluim heeft verdiend!! Dank je wel, Renate!

Voor deze opening heeft de Feestcommissie weer verschillende bedrijven benaderd om de opening tot een succes te maken. Er werd gul gegeven door de bedrijven!! Een lijst van sponsors treft u elders in de Geestmolen aan!! Ik wil iedereen bedanken die zo hard heeft gewerkt om dit weer tot een succes te maken!!

Namens Feestcommissie de Mallemolen

Monique Andela

wethouders publiek

grote kinderen 

kunstwerk kunstenares