Alkmaarsche Courant / Noord Hollands Dagblad, 16-11-2002

Verslaafden

Een Alkmaarse wethouder hing tijdens de motie ‘Breder aanbod voor verslaafdenopvang’ zijn geesteskind ‘Wijkgericht Samenwerken’ eigenhandig aan de wilgen (AC 8/11). Na eerst een moederlijk verhaal van de burgemeester over het beschikbaar stellen van haar huiskamer voor verslaafdenopvang, vindt de wethouder van welzijn het beter om het overlastbezorgende gajes van het stadskantoor en De Vest maar te dumpen in De Hoef.

Nee, niet in de voor- of achtertuin van de dames en heren politici, daar maak je geen vrienden mee, maar gewoon bij ‘Het Heem’ in De Hoef.

Tegen alle buurtafspraken van vijf jaargeleden in gaat hij het bestuur en de leiding van Het Heem het gemeentelijk bevel - opname van drank- en drugsverslaafden - opleggen. Het Heem ontvangt gemeentelijke subsidie en heeft dus geen poot om op te staan. De wolf in schaapskleren, roodkapje en het stemvee kunnen weer rustig slapen. Hoe anders wordt het voor de omwonenden. Die hebben nu al last van veel politiebewegingen per etmaal, rondscheurende drugsdealers en andere overlast. De wijkagenten kunnen geen uitleg geven, weten van niets, hun naam is haas.

Deze wetsdienaren zijn net als de wethouder van welzijn ziende blind en horende doof.

E. BOUMAN Alkmaar