[Alkmaarsche Courant, dinsdag 4 juni 2002]

ALKMAAR -Het probleem van de kauwen in de Bloemaertlaan herhaalt zich. Zoals steeds in de afgelopen jaren weet de buurt zich weer belaagd door de vogels die kiezels naar beneden laten vallen. Op auto’s en als ze niet oppassen ook op mensen.
De buurt zit al een paar jaar met het fenomeen dat in de lente en de herfst de kop op steekt. Donderdagavond stelde PvdA-raadslid
H. Meijer er vragen over in de gemeenteraad.

Wethouder S. Binnendijk erkende de problemen en zei dat de gemeente de intentie heeft een oplossing te vinden. Maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan.
De vogels pikken de kiezels op van de flatdaken in de straat. De beheerder van die flats, Dynamis ABC, zou er een einde aan kunnen maken door gaas over de daken te spannen, maar dat vertikt het bedrijf. Vervolgens kan de gemeente er weinig aan doen. Kauwen zijn bovendien beschermde vogels.

Wat dat betreft kon Binnendijk weinig concreets melden. Er is weer contact opgenomen met Dynamis. De wethouder wees er op dat de bewoners wel juridische middelen tegen Dynamis kunnen gebruiken.