De straatspeeldag was grandioos, ongelofelijk leuk en vooral verrassend.
Ondanks het feit, dat iedereen zich afvroeg: “Gaat het nog regenen, vandaag?”
Af en toe stonden er flinke windvlagen, zodat we het kegelen met een lichte bal moesten vervangen door steltlopen. Maar toch, om 2 uur stond iedereen weer klaar en waren de kinderen meteen volop aan het spelen. De disco werd weer bemand door Meindert Winkelman en hij was overal goed te horen.

Om ongeveer half drie stapt er een man uit een auto en begin ik het warm te krijgen. Het zal toch niet?? Maar ja hoor, Bertje Doperwtje kwam ons verblijden met een onverwachte show. Ik sta aan de andere kant van de straat. Zal Meindert het op tijd door hebben? Ja hoor, de muziek gaat zacht en Bertje zingt en speelt erop los en heeft al snel de nodige kinderen om zich heen staan. Dan springt hij op, rent naar zijn auto, vergeet bijna zijn koffertje en gaat snel weer verder.Zie je wel, voor mij kan deze dag niet meer stuk.

De kinderen zijn om 4 uur nog volop aan het spelen, maar de stekker moet er nu toch echt uit. Het springkussen wordt opgehaald en ook de disco stopt er mee. Veel teleurgestelde gezichten kijken naar mij. “Mogen we echt niet nog langer op straat spelen?” Helaas moeten wij er een punt achter zetten, want alles moet ook nog worden opgeruimd. Na het opruimen met de nodige hulp is ook dit karwei weer geklaard.

Diverse vrijwilligers hebben zich twee uur lang ingezet voor deze kinderen en wat waren het er veel dit jaar. De heren van de WOP die elk jaar de tafels en stoelen brengen, de Albert Heyn die de limonade en koffie en thee heeft gesponsord. Iedereen heeft fantastisch meegewerkt. Namens Corine, Marjolein, de kinderen en mijzelf wil ik iedereen die heeft meegeholpen heel, heel hartelijk bedanken voor jullie inzet. Volgend jaar weer?

Namens Buurtoverleg de Hoef Geestmolen

Feestcommissie de Mallemolen

Monique Andela