(Foto: Amoureus Media)ALKMAAR - [update 13.00 uur] Bij het recreatieterrein Geestmerambacht in Alkmaar is vrijdag het lichaam van een man gevonden. Drie personen zijn aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij zijn dood.

Dat meldt de politie vrijdag. Het lichaam werd gevonden midden op een fietspad in het gebied. De politie vermoedt dat de man door een misdrijf om het leven is gekomen. Rond 9.50 uur werd de politie op de hoogte gebracht van een verdachte situatie aan de Willem Kalfstraat. Er zou een man in een busje geladen worden. 

De politie ging op zoek naar het busje, die al rijdend werd aangetroffen op de N245 in Alkmaar. De bestuurder van de wagen is aangehouden. De andere twee zijn al bij de woning aangehouden. Hun betrokkenheid wordt onderzocht, aldus de politie.

'Gruwelijk'
Volgens een getuige die met het Noordhollands Dagblad sprak, is het stoffelijk overschot in 'gruwelijke' staat gevonden en is er 'zeker sprake van een misdrijf'. De politie vertelt echter aan Dichtbij dat die uitspraken niet kloppen en dat het gaat om onjuiste berichtgeving. Verdere details konden in het verband met het lopende onderzoek nog niet gegeven worden.

Busje
Rond 10.00 uur werd ook een Burgernetbericht verstuurd met daarin de oproep uit te kijken naar een wit Hyundai-busje in de omgeving van het plaats delict. De technische dienst onderzoekt het voertuig.

De N245 bij het gebied is afgesloten vanwege het politieonderzoek.
 
[update 12.55 uur] De N245 is inmiddels weer vrijgegeven en het verdachte busje is weggesleept voor verder onderzoek.