Alkmaar

Het slachtoffer van het schietincident in de Alkmaarse wijk De Hoef donderdag is een 76-jarige vrouw. De politie heeft een 21-jarige Alkmaarder aangehouden.

Donderdag in de namiddag, rond kwart voor vier, werd er geschoten aan de Willem Hedastraat. Een 76-jarige vrouw raakte gewond toen zij werd beschoten met vermoedelijk een vuurwapen. Zij was aanspreekbaar, maar moest wel naar het ziekenhuis worden gebracht.

De dader was ’m daarna gevlogen en de politie startte een grote zoekactie, er werd onder meer vanuit de lucht gezocht. Uiteindelijk heeft de politie de 21-jarige man opgespoord. Hij zat in Castricum en is door het arrestatieteam aangehouden. Hij zit nog vast.


Het was het tweede schietincident in 24 uur tijd in De Hoef. Een dag eerder werd er ook geschoten in een straat die aan de Willem Hedastraat grenst. Op de Willem Kalfstraat werd rond 17.30 een 46-jarige man na een woordenwisseling beschoten. De politie heeft in deze zaak nog geen verdachte opgepakt.

De recherche doet onderzoek naar beide zaken en kijkt ook of er een verband is. De politie is op zoek naar getuigen en eventuele videobeelden.
bron: NHD