Wijknieuws
- Details
Woensdag 11 juli was het dan zover. Terwijl de storm buiten gierde en het meer herfst leek dan zomer was het warm vertoeven in De Vleugels tijdens de Zomermarkt.
Er was van alles te koop zoals boeken, kleren, servies en zelfs meubels. Onder het genot van hamonika muziek kon men even zitten met taart, broodjes thee of koffie.
Het was zelfs zo'n succes dat lijn 10 enige tijd opgehouden werd door verkeerd geparkeerde auto's omdat alle reguliere parkeerplaatsen voor bezet waren.
Volgend jaar weer een Zomermarkt?
- Details
Zoals te lezen was in het Alkmaars Weekblad van 13 juni is de eerste buurtbarbecue in de Schouwstraat gehouden. Deze maand worden er verder nog buurtbarbecues gehouden in de Kerkuilstraat/Koggerward, Tirolstraat en Pommerenstraat. Remia stelt dit jaar voor 1000 buurtbarbecues een pakket ter beschikking: http://www.remia.nl/gbbq/index.htm (link werkt niet meer, dec 2006)
Ook in onze wijk zal voor de 6e maal (11 augustus) de LBB (Leonard Bramer Barbecue) gehouden worden.
Wist U dat?
Het Buurtoverleg De Hoef Geestmolen U met raad en daad kan bijstaan met het organiseren van een buurtbarbecue?
Het buurtoverleg wil de bewoners helpen bij het ontplooien van initiatieven en is bezig een legertent aan te schaffen inclusief barbecue, verlichting, vlaggetjes, spelletjes, schragen voor tafels et cetera.
Samen met een ‘Plan van aanpak�voor het organiseren van een straatbarbecue stelt het buurtoverleg de spullen vrijwel gratis ter beschikking (tegen verzekering en onderhoud kosten).
Wil u iets in de buurt organiseren (een kinderfeest kan ook!) schroom niet gebruik te maken van de middelen die juist voor u aangeschaft zijn!
072 - 515 31 13 of mail
- Details
(met dank aan de organisatoren van de Leonard Bramer Barbecue) 6 weken van te voren
Aanmeldingsformulieren voor de buurt verspreiden.
Aanvraag vergunningen bij de gemeente (prijzen 2001: 6 weken van tevoren aanvragen):
Vergunning gebruik gemeente grond € 17,00
Vergunning houden evenement € 7,25
Vergunning muziek € 13,40
Totaal € 37,65
Bij een eventuele wegafzetting (zelf halen en terug brengen) dient een borg betaald te worden.
4-5 weken van te voren
Circulaire definitieve datum.
Mensen die niet komen of niet uitgenodigd zijn maar wel last kunnen hebben informeren.
Regelen materiaal: (informeer welke materialen reeds beschikbaar zijn: 072 - 515 31 13)
> Grote tent
> Verlichting
> Barbecue
> Spelletjes
Regelen voorzieningen:
> Elektra
> Stereo
> Tap (op eigen grond)
Verantwoordelijkheid deelnemers:
- Bord en bestek
- Stoel, tafel, parasol
1 week van te voren
Regelen eten en drinken:
> Fris
> Wijn
> Vlees en groenten
> Salades: Huzaren, Zalm, Fruit
> Stokbroden (eerst bestellen)
> Kruidenboter
> Sauzen
> Satésaus (zelf maken is het lekkerst)
> Tortillia chips met saus
> Pinda’s, chips
> Extra kratje bier
- Details
Het is weer zomer en als de zon schijnt, en het buiten niet te koud is, is het tijd om buiten lekker te barbecuen!
Om de feestvreugde te vergroten enkele tips bij het barbecuen:
Voorkom (in)directe aanraking van rauw vlees met vlees dat al klaar is
Het zal je maar gebeuren. Ziek van de barbecue omdat dezelfde tang gebruikt wordt voor het plaatsen van het vlees op de barbecue en het opscheppen van het gare vlees op je bord. Het gare vlees kan via de tang besmet raken omdat deze tang in contact komt met het rauwe vlees. Je moet er niet aan denken, zo'n domper na afloop!
Het advies is dan ook verschillende schalen en tangen te gebruiken voor het rauwe en voor het gare vlees.
Voorkom het eten van vlees dat niet helemaal gaar is
Sommige vleessoorten moeten langer om de barbecue voordat zij gaar zijn. Heeft u niet zo veel geduld dan de volgende tip: Kook het voor in bouillon: dan is het voorgegaard, verliest het minder vet en verbrandt de buitenkant minder snel. Even voorgaren in de magnetron kan natuurlijk ook!
Voorkom dat de satéstokjes verbranden
Eigenlijk een praktische maar effectieve tip: laat de stokjes vooraf even in water weken: hierdoor zijn de stokjes nat en verbranden ze minder snel.
Voorkom dat het vlees verbrandt
Eigenlijk heel simpel: houd 10 cm afstand tussen de gloeiende kolen en het rooster. Vet het rooster in met een hittebestendige olie. Gebruik (zeker in het begin) niet te vette vlees. Het vet komt in de gloeiende kolen waardoor er weer (hoge) vlammen kunnen ontstaan.
En tot slot: eet smakelijk!
Rens Kleverlaan